Sitemap | Jobs | Contact |

U bent hier: Bedrijf » Milieubewustzijn
Milieubewustzijn

Van Dijck is zich bewust van de impact die de hedendaagse industrie heeft op het milieu en het leven van de toekomstige generaties. Waar er niet aan de kwaliteit van het eindproduct geraakt wordt, worden continu meer milieuvriendelijke productiemethodes en investeringsproducten overwogen.

Lokale energieproductie

In 2011 investeerde Van Dijck in een PV-installatie op het dak van een van haar productiefaciliteiten. De elektriciteit die niet lokaal gebruikt wordt, bijvoorbeeld gedurende het weekend, wordt geupload op het net zodat gezinnen kunnen genieten van onze groene energie.

Het systeem bestaat uit 1300 panelen van de laatste generatie, een investeringsproject van bijna € 1 M. Op een zonnige dag worden de elektriciteitsbehoeften van de lokale plant voor 100% voorzien door zonne-energie. Op een minder zonnige dag wordt de elektriciteit nog steeds afgenomen van een 100% groene leverancier.

 

 

Optimalisatie is de sleutel

Elk beetje helpt, en daarom denken we ook op andere domeinen. Producten die we inkopen en niet on-site geproduceerd worden, trachten we te bestellen in het formaat exact zoals het nodig is, waardoor afval en kost verminderen. Hier plukken we de vruchten van onze nauwe samenwerking met onze leveranciers.

Meer dan 75 % van onze werknemers leeft in een straal van minder dan 5 km van onze faciliteiten.

Door het gebruik van de laatste technologie in polyester machines, kunnen we de puriteit nog exacter doseren, wat resulteert in een egaler paneel met minder afval.

Privacy Policy | Juridische info | Verkoopvoorwaarden | Contact
Copyright © V.D.M. NV 2011 - 2018